Yazın ağır ağır gelişiyle, yaz ayları için en ideal tatlılarımda birisi olan TANG Lİ (meyve sulu) TATLIMI yaptım ve aylar sonra sizlerle tekrar karşılaşmamızı bu lezzetli tatlı ile yapmaya karar verdim.. :)
Şimdi gelelim malzemelere :
* 1 lt süt
* 9 çorba kaşığı irmik
* 9 çorba kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 paket vanilya
* 1 paket vişneli tang
* 5 kaşık nişasta
* 2 çorba kaşığı şeker
* 5 su bardağı su
Eveeeettttt… Malzemelerimiz hazırsa başlıyoruz..
Süt, irmik ve şekeri bir tencerede karıştırarak pişirin.
Kelepçeli kek kalıbın çemberini servis tabağına alıp içine irmiği boşaltıp, düzleyin. ( dilerseniz borcamda da yapabilirsiniz)
Tangi beş bardak suyla karıştırıp nişastayı ve şekeri ekleyip kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
İrmik tatlısının üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin.
Tangi irmiğin üzerine dökerken yavaş yavaş kaşıkla dökmenizi tavsiye ederim yoksa malum irmikli kısımın şekli bozulabilir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder